بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ روزهای پر افت و خیزی را پشت سر گذاشت و اغلب سرمایهگذاران در این بازار زیان کردند. اما کارشناسان میگویند که وضعیت سودآوری بورس امسال بهتر میشود.
شاخص کل بازار سرمایه سال ۱۴۰۰ بازدهی کمی داشت و اغلب سرمایهگذاران در این بازار زیان کردند. اما کارشناسان عقیده دارند که امسال وضعیت بورس بهتر از سال گذشته میشود. سرمایهگذاری بلند مدت در این بازار میتواند سود خوبی به سرمایهگذاران برساند.
نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز میگوید: پیشبینی برای بازه زمانی یک ساله، دشوار بوده و میتواند خطاهایی داشته باشد. اما محتملترین سناریوها این است که برجام در هفتههای ابتدایی سال وارد فاز جدید و گام بعدی اجرایی شدن میشود.
وی توضیح میدهد: دولت نیز دلار نیما را در طول سال ۱۴۰۱ به طور میانگین در حوالی ۲۵ هزار تومان کنترل خواهد کرد. بنابراین از طرفی دیگر، بازارهای گوناگون از جمله بورس با رکود غیر تورمی روبهرو خواهند بود. همچنین احیای برجام نوید افزایش سودآوری شرکتهای بورسی را میدهد. جمعبندی تمامی این عوامل، پیام آور روند نوسانی بورس با برآیند رشد بیشتر از تورم تا پایان سال است.
کدام صنایع بورس رشد میکنند؟
این کارشناس بازار سرمایه ادامه میدهد: با توجه به رکود موجود در بازار نمیتوان انتظار رشدهای دسته جمعی در تمام گروهها را داشت و پول بین صنایع مختلف در گردش خواهد بود. خوشبین هستم که با توجه به اخبار مربوط به برجام و اخبار قوی حمایتی مربوط به صنایع بانکی و خودرویی، در ابتدای سال و با پول محدود موجود، بازار روی خوش به صنایع ریالی نشان دهند و صنایع دلاری ریزش و صعود سنگین نداشته باشند.
میرزایی تصریح میکند: پیشبینی میشود در ادامه با نزدیک شدن به فصل مجامع، بازار به سمت سهم های سود ساز و اصطلاحا دلاری سوق پیدا کند. همچنین به نظر میرسد امسال نیز سود شرکت ها علی رغم افت دلار در بازار آزاد و رکود نسبی بازارها، با رشد روبه رو شود و سود مناسبی را نصیب سهامداران کند.
این کارشناس بازار سرمایه در نهایت میگوید: برای ۶ ماه دوم سال باید اخبار و تحولات جدید را رصد کرده و بدانیم که جریان نقدینگی به سمت کدام بخش از بازار تمایل دارد.