نقش اپراتورهای تلفن همراه در ارسال یا عدم ارسال پیامک‌ها

ممکن است همۀ ما از همان اولین روزهایی که تلفن همراه به دست گرفته‌ایم، با مشکل عدم ارسال پیامک مواجه شده باشیم. ممکن است برای بعضی افراد، این موضوع به یک مشکل جدی تبدیل شده باشد و ارتباطات آن‌ها را نیز مختل کرده باشد. اما سوال این‌جاست که واقعاً چه عواملی در ارسال یا عدم ارسال پیامک‌ها تاثیرگذارند؟ اپراتورهای تلفن همراه در چه مواقعی مسبب ایجاد این مشکل هستند؟ و چگونه می‌توان مشکل عدم ارسال پیامک‌ها را برطرف کرد؟ این مقاله، پاسخگوی خوبی برای سوالاتی‌ست که در رابطه با ارسال نشدن پیامک‌ها و نقش اپراتورها در این مسئله برای شما به وجود آمده‌اند.

اپراتورهای تلفن همراه چه تاثیری بر ارسال پیامک‌ها دارند؟

تفاوتی ندارد که از سیم‌کارت کدام اپراتور تلفن همراه استفاده کنیم؛ در هر صورت اپراتورها موظف‌اند تا بهترین زیرساخت‌ برای ایجاد ارتباطات را تامین کنند و در همین راستا هم نقش بسیار مهمی در ارسال و دریافت پیامک‌ها ایفا می‌کنند. برخی از اصلی‌ترین تاثیرات اپراتورها بر ارسال پیامک به شرح زیر هستند:

  • زیرساخت شبکه: ایجاد و گسترش شبکه‌های مخابراتی، نگهداری و تعمیر تجهیزات مرتبط، اطمینان از صحت کارکرد شبکه و به‌روزرسانی نرم‌افزارها و تجهیزات از اصلی‌ترین نقش‌های اپراتورها در ایجاد ارتباط و ارسال پیامک هستند. چرا که اگر هر یک از این موارد دچار اختلال شوند، سیستم‌های پیام‌رسانی و تماس‌ها نیز دچار مشکل خواهند شد.
  • مدیریت ترافیک: حجم بالای تعداد پیامک‌ها و اولویت‌بندی برخی پیام‌ها و همچنین جلوگیری از ایجاد اختلال در سرعت ارسال پیامک‌ها نیز بر عهدۀ اپراتور است.
  • رومینگ و ارسال پیامک بین‌المللی: هر اپراتور باید با سایر اپراتورها همکاری و تعامل داشته باشد تا امکان رومینگ فراهم شود و همچنین باید بستر ارسال پیامک‌های بین‌المللی را نیز برای مشترکین خود ایجاد کنند.
  • پنل پیامکی: برخی اپراتورها خطوط اختصاصی یک سامانه یا پنل پیامکی را در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهند تا امکان ارسال انبوه پیامک فراهم شود.
  • پشتیبانی و رفع اختلالات: ارائۀ خدمات با کیفیت بالا، سرعت قابل‌قبول برای ارسال پیامک‌ها، موفقیت‌آمیز بودن ارسال، پوشش شبکه و اقدام به رفع اختلالات به وجود آمده نیز باید توسط اپراتور تضمین شود.

چرا پیامک‌های من ارسال نمی‌شوند؟

عوامل گوناگونی می‌توانند باعث عدم ارسال یا عدم دریافت پیامک در تلفن همراه شما باشند. ممکن است تنظیمات تلفن همراه شما به هم ریخته شده باشد، ممکن است اختلال به صورت همگانی در شبکه اپراتورها ایجاد شده باشد، یا در ساده‌ترین حالت، این امکان وجود دارد که حساب ارسال‌کننده اعتبار کافی نداشته باشد! حتی طولانی بودن پیامک نیز می‌تواند از دلایل عدم ارسال یا عدم دریافت آن باشد.

اما گاهی ممکن است این عدم دریافت پیامک شما را با مشکلات جدی مواجه کند و برای مثال، نتوانید پیامک‌های بانکی دریافت کنید یا پیام‌هایی که از سامانه‌های دولتی برای شما ارسال می‌شوند، به دستتان نرسند. پیش از هر چیز باید دلایل عدم دریافت این دست پیامک‌ها به ویژه دلایل نیامدن پیامک‌های بانکی را بررسی کنید و بعد، به سراغ رفع این عوامل بروید.

یکی دیگر از دلایل عدم دریافت پیامک بانکی مشکلات و باگ‌های گوشی تلفن همراه شماست. مثلا اگر آنتن در منطقه شما دچار اختلال باشد، نمی‌توانید پیامک را دریافت کنید یا حتی اگر برنامه دریافت پیامک شما دچار اشکال و باگ باشد، پیامک بانکی برایتان نمی‌آید.

در ادامه با شرح راهکار رفع تعدادی از مهم‌ترین دلایلی که باعث عدم دریافت پیامک می‌شوند، به ویژه نقش اپراتورها در این زمینه آشنا خواهید شد.

نقش اپراتورهای تلفن همراه در ارسال یا عدم ارسال پیامک‌ها

اپراتورهای تلفن همراه در چه شرایطی باعث عدم ارسال پیامک می‌شوند؟

خیلی از اوقات، این اپراتورهای تلفن همراه هستند که باعث می‌شوند تا پیامک را دریافت نکنید یا موفق به ارسال آن نشوید. شرایطی که اپراتورها دلیل نرسیدن پیامک‌ها هستند به شرح زیر است:

اختلال در آنتن‌دهی

زمانی که پیامی را برای شخصی ارسال می‌کنید و منتظر پاسخ او هستید و حدس می‌زنید که پیام به دست او نرسیده، اولین دلیلی که به ذهن شما می‌رسد، اختلال در آنتن تلفن همراه اوست. خیلی اوقات ممکن است در موقعیتی باشید که بسته به شرایط، اپراتور در آن محدوده آنتن‌دهی ضعیفی دارد و یا یک اختلال همگانی به وجود بیاید؛ بنابراین پیامک‌های شما ارسال نمی‌شوند و پیامکی به دست شما نمی‌رسد.

اعتبار حساب

یکی دیگر از ساده‌ترین دلایلی که باعث می‌شوند اپراتور تلفن همراه به شما اجازه ارسال پیام را ندهد، تمام شدن اعتبار حساب شما و یا عدم پرداخت قبض تلفن همراهتان است. بنابراین زمانی که پاسخ پیامک‌های خود را دریافت نمی‌کنید یا به هر طریق دیگری متوجه می‌شوید که پیامک شما ارسال نشده، موجودی و صورت‌حساب کارکرد خود را چک کنید!

در رابطه با پیامک‌های بانکی، بهتر است بدانید که ممکن است تاریخ تمدید کارمزد سالانه پیامک‌های بانکی شما سر رسیده باشد، اما تمدید آن را فراموش کرده باشید. در این صورت پیامک‌های واریز و برداشت از موجودی و رمز دوم برای پرداخت آنلاین به دست شما نخواهند رسید.

مسدود شدن از سمت گیرنده

در بعضی مواقع، این امکان وجود دارد که گیرنده دریافت پیامک از سمت شماره شما را مسدود کرده باشد. تفاوتی هم ندارد که از طریق پنل‌های پیامکی، تبلیغاتی را برای او ارسال کنید یا پیامی شخصی را با شماره شخصی خودتان بفرستید. هر شماره‌ای که توسط گیرنده مسدود شده باشد، امکان ارسال پیامک برای او را ندارد.

استفاده از عبارات غیرمجاز

بسیاری از عبارات، کلمات یا حتی لینک‌ها از سمت اپراتورهای تلفن همراه فیلتر می‌شوند و در نتیجه ارسال پیامکی که حاوی هر یک از این موارد باشد، ناموفق خواهد بود. پیامک‌های حاوی کلمات و عباراتی که شرطبندی و قمار را ترویج می‌کنند، از مواد مخدر و اعتیاد صحبت می‌کنند، یا بسیاری از موضوعات دیگری که قانون را زیر پا می‌گذارند، فیلتر می‌شوند. به علاوه ممکن است ارسال پیام‌های حاوی برخی لینک‌ها نیز از سمت اپراتور لغو شوند و به دست گیرنده نرسند.

پایان سقف روزانه ارسال پیامک

هر اپراتور تلفن همراه، سقف مجازی را برای ارسال پیامک در هر روز در نظر گرفته که در صورت رد کردن این سقف مجاز، پیام شما را ارسال نخواهد کرد. در برخی شرایط هم رد شدن از سقف مجاز ارسال پیامک باعث مسدود شدن سیم‌کارت شما خواهد شد. بنابراین امکان ارسال پیامک تبلیغاتی انبوه از خط تلفن همراه معمولی وجود ندارد.

طولانی بودن پیامک‌ها

اگر پیامی که می‌نویسید طولانی‌تر از حد مجاز اس ام اس باشد، به پیام چندرسانه‌ای یا MMS تبدیل خواهد شد. اگر تنظیمات ارسال MMS شما فعال نباشد، قادر به ارسال این پیام نخواهید بود.

مشکلات عدم ارسال، حتی برای پیامک‌های انبوه

ممکن است حتی در صورت استفاده از پنل‌های پیامکی برای ارسال انبوه نیز با مشکل نرسیدن پیام‌ها مواجه شوید. اکثر دلایل نرسیدن پیامک‌های انبوه مشابه با پیامک‌های عادی هستند، اما در جزئیات کمی با هم متفاوت‌اند. نکتۀ مهم درباره ارسال از طریق پنل پیامکی، این است که اگر پیام شما به دست گیرنده نرسد، موجودی حساب شما کسر نخواهد شد یا در برخی موارد در صورت کسر موجودی، هزینه به حساب شما برمی‌گردد.

اختلال در آنتن گیرنده‌ها، اتمام موجودی حساب شما در پنل پیامکی، استفاده از کلمات و عباراتی که اپراتورها مسدود کرده‌اند و رعایت نکردن قوانین پنل‌های پیامکی یا اپراتورها از دلایلی هستند که ممکن است باعث نرسیدن پیام‌های انبوه شوند.

به علاوه، ممکن است مخاطب شما به هر دلیلی امکان دریافت پیامک‌های تبلیغاتی را بسته باشد. این مسدودی، با توجه به انتخاب مخاطب، در برخی موارد برای تمام خطوط تبلیغاتی اعمال شده و در برخی موارد هم صرفاً برای خط تبلیغاتی برند شما در نظر گرفته شده باشد. در این صورت تنها راهی که می‌توانید برای این دسته از مخاطبان پیامک خود را ارسال کنید، استفاده از خطوط خدماتی یا وب‌سرویس خدماتی است.

نکته: اگر بخواهید پیامک‌های تبلیغاتی دریافتی در تلفن همراه خود را لغو کنید، در تمام اپراتورها، می‌توانید کد دستوری #800* را شماره‌گیری کنید. همچنین می‌توانید با توجه به نوع اپراتور خود، با استفاده از اپلیکیشن‌های ایرانسل من، همراه من یا رایتل من پیامک‌های تبلیغاتی را مسدود کنید. (نگران پیامک‌های کد تایید یا پیام‌های بانکی نباشید؛ ارسال این گروه از پیامک‌ها لغو نخواهد شد).

نقش اپراتورهای تلفن همراه در ارسال یا عدم ارسال پیامک‌ها

فعال‌سازی پیامک‌ها در همراه اول، ایرانسل و رایتل

ممکن است به هر دلیلی پیامک‌های تبلیغاتی خود را مسدود کرده باشید و بخواهید تنظیمات را به حالت اولیه برگردانید. در این صورت برای هر یک از اپراتورهای تلفن همراه باید به شیوۀ زیر عمل کنید:

  • همراه اول: ارسال عدد 2 به شماره 8999 یا مراجعه به اپلیکیشن همراه من
  • ایرانسل: ارسال عدد 1 به شماره 5005 یا مراجعه به اپلیکیشن ایرانسل من
  • رایتل: مراجعه به اپلیکیشن رایتل من

همیشه مشکل از اپراتورهای تلفن همراه نیست!

همان‌طور که بالاتر هم اشاره کردیم، مشکل عدم ارسال یا دریافت پیامک‌ها به اپراتورهای تلفن همراه مربوط نمی‌شود. گاهی این موضوع می‌تواند دلایل و راهکارهای ساده‌ای داشته باشد و به آسانی برطرف شود. برخی از این موارد عبارت‌اند از:

  1. تلفن همراه خود را خاموش و روشن کنید. گاهی با همین راهکار قدیمی و ساده می‌توانید مشکل خود را حل کنید.
  2. جای قرارگیری سیم‌کارت را چک کنید. ممکن است به هر دلیلی سیم‌کارت در جای درست قرار نگرفته باشد و امکان اتصال به آنتن از بین رفته باشد.
  3. اگر از گوشی آیفون استفاده می‌کنید، ممکن است تنها گزینه ارسال iMessage برای شما فعال باشد و نتوانید در شرایطی که اینترنت ندارید پیامی برای گوشی‌های آیفون ارسال کنید؛ همچنین در برخی مواقع این موضوع باعث می‌شود که امکان ارسال پیام به دستگاه‌های غیر آیفون را نداشته باشید. در این شرایط باید به این ترتیب عمل کنید:

Settings > Messages > Send as SMS

گزینه Send as SMS را فعال کنید تا بتوانید پیام‌های خود را در صورت عدم اتصال به اینترنت به صورت اس ام اس ارسال کنید.

نتیجه‌گیری

در بسیاری از مواقع، می‌توان مشکل عدم دریافت یا ارسال پیامک در تلفن همراه خود را از طریق اپراتورها پیگیری و برطرف کرد. چرا که دریافت نکردن پیام‌های شخصی، پیامک‌های اطلاع‌رسانی یا پیام‌های بانکی و… می‌تواند مشکلاتی جدی را برای ما به وجود بیاورند. با استفاده از مطالب ارائه شده در این مقاله می‌توانید مشکل خود در این رابطه را برطرف کنید و در غیر این صورت می‌توانید با اپراتور تلفن همراه خود تماس بگیرید. در صورتی که با مشکلاتی در زمینه ارسال پیامک انبوه مواجه هستید هم بهتر است مشکلات را با پشتیبان‌های ارائه‌دهندگان پنل پیامکی خود مطرح کنید تا از بروز چالش‌های جدی‌تر جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سـرویس هـای اختصــاصی و VIP

برای دریافت اطلاعات بیشتر، تعرفه ها، خدمات اختصاصی و ... شماره تماس خود را در فیلد زیر وارد نمائید، با شما تماس می گیریم :


تمـامی حقوق برای مزایده مناقصه محفوظ بوده و استفاده از اطلاعات موجود بدون اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.

021 49105010