مجلس موافق حذف ارز ترجیحی است
اعضای کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با سخنان ضد و نقیض در خصوص مهمترین بخش بودجه سال آینده، موضوع ارز ترجیحی را همچنان در کشمکش میان دولت و مجلس سرگردان نگه داشتهاند.
در حالی که رییس کمیسیون تلفیق از تصویب تخصیص ارز ترجیحی یا همان ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال آینده خبر داده و تاکید کرده است در این حوز کمیسیون تلفیق کنار مردم باقی مانده است، اما میرتاجالدینی بر اجرایی شدن حذف ارز ترجیحی به صورت تدریجی تاکید دارد.
دولت سیزدهم قصد دارد با شعار از بین بردن رانت، تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی را متوقف کرده و به جای یارانه ارزی نسبت به پرداخت یارانه مستقیم ریالی اقدام نماید.
این در حالی است که برخی نمایندگان معتقدند تخصیص یارانه ریالی منجر به چاپ پول بیشتر، افزایش نقدینگی و در نهایت رشد تورم میشود، اتفاقی که از نظر مخالفان حذف ارز ترجیحی میتواند زمینهساز رشد بیشتر تورم (بیشتر از ۴۴ درصد فعلی) باشد.
مخالفان ارز ترجیحی میگویند، این یارانه ارزی تنها به گروهی خاص تعلق میگیرد و بیتردید تداوم این روند منجر به تعمیق رانت برای گروههای خاص میشود.
از سوی دیگر، برخی نمایندگان با بیان اینکه چارهای جز حذف ارز ترجیحی وجود ندارد و با این شرایط ارزی لازم است فشار ارز در این بخش کاهش یابد، با این مساله موافقاند.
کشمکش دو رییس کل بانک مرکزی یعنی رییس کل کنونی و اسبق بانک مرکزی نیز بر سر ماجرای ارز ترجیحی نشان دهنده اهمیت این موضوع بر سیاست ایران است.
از طرفی صالحآبادی مدعی است که بانک مرکزی ارز نیمایی خریداری کرده و به قیمت ۴۲۰۰ تومان فروختهاست و از سوی دیگر همتی میگوید اسناد مرتبط با این مساله در بانک مرکزی موجود است و چنین اقدمی صحت ندارد.