به گزارش مزایده مناقصه ؛ کارخانه آی تی آی که با آغاز سال ۱۴۰۲، ۴۹ ساله شد، پس از سالها بالندگی و حضور قدرتمند در طرحهای مخابراتی، در سال ۱۳۸۳ با واگذاری به بخش خصوصی با روند بیسابقهای رو به افول گذاشت، حضور هیئت حمایت از صنایع کشور نیز کاری از پیش نبرد و سرانجام با بازنشستگی پیش از موعد کارگران از سال ۸۸ کاملا تعطیل شد.
۱۳۵۷ کارگران بازنشسته این واحد تولیدی از آن سال تاکنون بخشی از حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده و خواهان رسیدگی مسئولان به شرایط خود هستند، علاوه بر کارگران، ۵ بانک، امور مالیاتی، تامین اجتماعی، هیئت حمایت از صنایع کشور از طلبکاران این کارخانه تعطیل شده هستند.
در دولتهای یازدهم و دوازدهم موضوع کارخانه مخابرات راه دور مثل سایر واحدهای راکد کاملا به دست فراموشی سپرده شد و این فرسایش زمانی ضربه بزرگی به روند احیای کارخانه و تسویه دیون آن زد، از دستور خارج شدن آی تی آی در 8 سال دولت سابق سبب شد بدهی های کارخانه رشد کرده از با بدهی اولیه فاصله بسیاری بگیرد، همچنین 120 کارگر کارخانه بدون آنکه به حق خود برسند در این سالها فوت شدند.
در سالهای ۹۴، ۹۹ و بهار ۱۴۰۰ آی تی آی روی میز فروش قرار گرفت اما هر بار با دستور قضایی از مزایده جلوگیری شد، سرانجام در سال 1401 پس از نامهنگاریهای استان و بازدید دادستان کل کشور از کارخانه، دستگاه قضا رضایت به فروش کارخانه داد.
اولین کلان مزایده کارخانه بدون خریدار عقیم ماند اما اکنون مدیران ذیربط از مزایده قریبالوقوع کارخانه آی تی آی با حضور داوطلبان خرید، خبر می دهند.
مزایده نام حقوقی حراج است و به موجب آن اموال کارخانه برای پرداخت بدهی ها به فروش گذاشته میشود. در واقع به زودی چوب حراج به باقی مانده اموال آی تی آی زده خواهد شد.
داوطلبان خرید آی تی آی وارد گود شدهاند
مجید کشاورز، معاون امور صنایع سازمان صمت استان فارس در توضیح اقدامات انجام شده در خصوص کارخانه مخابرات راه دور گفت: جلسات متعددی داشتیم و مسائل کارخانه آی تی آی روزانه پیگیری میشود.
به گفته وی جلسه ای در مورخ ۱۳ تیر ماه در دفتر استاندار فارس برگزار شد و موضوع مزایده کارخانه مورد بررسی قرار گرفت که با چکش کاریهایی انجام شده دو شرکت عمران و توسعه فارس و آی تی ام سی داوطلب خرید آی تی آی شدند.
کشاورز گفت: با پیشنهاد ریاست سازمان صمت و دستور استاندار مقرر شد از این به بعد با حضور یک تیم حقوقی، مباحث به صورت حقوقی پیگیری شود و با حضور اجرای احکام دادگستری اداره ثبت، تامین اجتماعی و بانکهای عامل دخیل در این مسئله موارد بررسی شود.
خریدار باید صاحب کارخانه و برنامه احیا باشد
رئیس سازمان صمت استان فارس نیز با بیان اینکه طبق قانون پس از برگزاری مزاید ظرف مدت یک ماه باید کل مبلغ را واریز کنند.
ایزدی همه دیون کارخانه را 600 میلیارد عنوان کرد و گفت قیمت گذاری جدید کارخانه توسط کارشناسان دادگستری در حال انجام است و هنوز اعلام نشده است.
به گفته وی نیم دانگ از 6 دانگ کارخانه به بانک ملی تعلق دارد و بانک اعلام کرده با خریدار مصالحه خواهد کرد، همچنین سایر املاک کارخانه در خیابان اردیبهشت شیراز و منطقه عباس آباد تهران در تصرف بانک تجارت و تامین اجتماعی قرار دارند.
رئیس سازمان صمت استان فارس همچنین اعلام کرد شرط مزایده، فروش کارخانه به کسی است که صنعتگر و صاحب کارخانه باشد و برای احیای کارخانه برنامه داشته باشد.
بسته خرید آی تی آی
افشین انصاری، رئیس هیئت مدیره کارخانه آی تی ام سی (زیمنس) در گفتگو با خبرگزاری فارس اقدام خرید آی تی آی را یک بسته کامل خواند و گفت: تصمیم بر این است که سهام غیر مولد کارخانه زیمنس در صنعت خودروسازی را با طلب بانک تجارت از آی تی ام سی، سر به سر کرده و در باقی مانده آن را برای خرید آی تی آی هزینه کنیم، در واقع این امورات همه با هم باید انجام شود.
انصاری با تاکید بر اینکه: زیمنس رو به رشد است و توانسته قراردادهای مناسبی منعقد کند، گفت: سالهاست آی تی آی معطل مانده و بالاخره باید یک گروه پیشقدم شود و این ظرفیت تولیدی را نجات دهد و زیمنس این امکان را دارد.