دانستن چه نکاتی حین تنظیم سند ملکی ضروری است؟ (بخش اول)

عمومی

نکات ضروری تنظیم سند ملکی

 هر شخص ممکن است یک تا چند بار در طول زندگی خود در شرایط امضا قرارداد‌های مهمی همچون قرارداد خرید و فروش ملک مسکونی از جمله خانه، آپارتمان و ویلا، یا تجاری از جمله دفتر، مغازه یا کارگاه و یا زمین از نوع مسکونی، کشاورزی یا صنعتی قرار گیرد. بعد از اینکه ملکی مورد پسند خریدار واقع شد، کار به مرحله اصلی یعنی تنظیم سند ملک می‌رسد. اما تنظیم سند ملکی کار ساده‌ای نبوده و برای اینکه اجرای آن با مشکل مواجه نشود نیازمند کسب آگاهی‌های لازم در خصوص موارد ضروری و مشروط به برخورداری این شروط ضروری است. تنظیم سند ملکی در واقع نوعی انتقال سند از فروشنده به خریدار است و طی 2 مرحله یعنی 1:تنظیم مبایعه‌نامه و 2:ثبت رسمی (محضری) سند ملک صورت می‌پذیرد.

دانستن چه نکاتی حین تنظیم سند ملکی ضروری است؟ (بخش اول)

به خاطر داشته باشید

  • حضور خریدار و فروشنده در روز عقد قرارداد در دفترخانه ضروری است
  • مبلغ قابل ارائه از خریدار به فروشنده باید در قالب وجه نقد و یا چک بانکی باشد
  • در صورت عدم حضور فروشنده در دفترخانه، خریدار مجاز به تقاضای گواهی عدم حضور او از دفترخانه است.
  • بررسی تمامی نکات ذکر شده در پیش‌نویس سند رسمی و تایید آن از سوی طرفین
  • ارائه فیش تسویه حساب آب، برق و گاز به خریدار از سوی فروشنده
  • الزام حضور تمامی مالکین در دفترخانه در روز عقد قرارداد
  • توجه به عدم بازداشتی یا رهن ملک در بانک
  • ملک از شخصی جز مالک یا نماینده قانونی خریداری نشود

حضور در دفترخانه

یکی از موارد الزامی جهت تنظیم سند، حضور خریدار و فروشنده در دفترخانه جهت امضا قرارداد در روز مقرر در مبایعه‌نامه است. در صورتی که فروشنده در ساعت مقرر در دفترخانه حاضر نشود، خریدار می‌تواند گواهی عدم حضور فروشنده را از دفترخانه دریافت و ضمیمه درخواست خود کرده و تحویل دادگاه دهد. پس از بررسی این دادخواست در دادگاه فروشنده احضار شده و اقدامات قانونی لازم صورت می‌گیرد. چنانچه فروشنده در دادگاه نیز حاضر نشود، نماینده قانونی دادگاه موظف است اسناد رسمی را امضا و خریدار را به تمامی حقوق خود برساند.

دانستن چه نکاتی حین تنظیم سند ملکی ضروری است؟ (بخش اول)

کسب شناخت نسبی از فروشنده

از نکات ضروری پیش از عقد قرارداد، مطالعه تمام موارد آن از سوی خریدار و فروشنده است. چنانچه قیم یا وکیل فروشنده به جای او در دفترخانه حاضر شود، می‌بایست خریدار با توجه بیشتری قرارداد را بررسی نماید.  لازم به ذکر است قیم و یا وکیل فروشنده از مدارک لازم جهت فروش ملک در ازای فروشنده برخوردار باشد.

یکی دیگر از نکات ضروری پیش از عقد قرارداد توجه به این ضرورت است که چنانچه یک ملک دارای مالکین متعدد باشد لازم است تا تمام مالکین ضمن حضور در دفترخانه در روز عقد قرارداد، آن را امضا نمایند. مورد مشابه دیگر، لزوم ضمیمه گواهی انحصار وراثت و احراز هویت وراثی است که قصد فروش ملک ارثی خود را دارند. به منظور حصول اطمینان بیشتر بهتر است اطلاعات وراث و یا موکلین با مدارک کتبی تطبیق داده شود. در صورت عدم حضور و یا رضایت حتی یک نفر از وراث، امکان عقد قرارداد و فروش ملک میسر نیست. اما چنانچه حتی یکی از وراث از سوی سایر ورثا وکالت‌نامه داشته باشد می‌تواند معامله را منعقد سازد.

دانستن چه نکاتی حین تنظیم سند ملکی ضروری است؟ (بخش اول)

ممنوع‌المعامله بودن طرفین

در صورتی که خریدار یا فروشنده از سوی قانون مجوز شرکت در هر نوع معامله را نداشته باشند، عقد معامله غیر قانونی و باطل خواهد بود. پیش از جاری نمودن معامله بهتر است بررسی‌های لازم با استفاده از استعلام این ممنوعیت از طریق دفاتر ثبت اسناد، معاونت قضائی کشور و یا در مرحله آخر با کمک ادارات ثبت اسناد و املاک صورت پذیرد.  و اما چه اشخاصی ممنوع المعامله هستند؟

  • محجورین
  • ورشکسته‌گان
  • محکومین (مرتکبین جرائم)

ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سـرویس هـای اختصــاصی و VIP

برای دریافت اطلاعات بیشتر، تعرفه ها، خدمات اختصاصی و ... شماره تماس خود را در فیلد زیر وارد نمائید، با شما تماس می گیریم :


تمـامی حقوق برای مزایده مناقصه محفوظ بوده و استفاده از اطلاعات موجود بدون اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.

021 49105010